Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.


Úvod »LITERATURA A RECEPTY» RECEPT: Jemné přírodní olivové mýdlo


        

RECEPT: Jemné přírodní olivové mýdlo

skladem

 

Dostupnost: IHNED
Hlídací pes:
Hlídací pes

 

100% rostlinné přírodní mýdlo vyrobené z kokosového, olivového a palmového oleje a s olivovým olejem lisovaným za studena. Mýdlo je bez parfemace, proto je vhodné zejména pro citlivou a ekzematickou pokožku, pro děti, ale také pro všechny ty, kteří si na vůni příliš nepotrpí. Lze jej také použít místo různých čisticích gelů na pleť nebo pro praní prádla a to jak v ruce, tak i v pračce. Mýdlo neobsahuje žádné syntetické konzervační látky, parfémy, ztužovače ani živočišné tuky.


Recept:

(cca na 10 - 12 kousků á 100 g):


- 500 g olivového oleje

- 300 g kokosového oleje

- 200 g palmového oleje

- 380 g/ml destilované vody

- 143 g hydroxidu sodného (NAOH) při 5 % přetučnění

- 1 ml extraktu z grepového jádra (není zcela nutný)

- výživná složka: 10 ml extra panenský olivový olej (nejlépe bio)



Postup:

Je třeba si rozdělit suroviny na olejovou fázi a vodní fázi. Oleje či spíše tuky rozpustíme (pozor: nezahřívat příliš, stačí teplota pro rozpuštění). Do olejového fáze můžeme přidat extrakt z grepového jádra. Poté si připravíme vodní fázi smícháním NAOH a destilované vody (pozor: NAOH sypeme do vody). Obě fáze smícháme za teploty cca 30 stupňů Celsia a mícháme (např. tyčovým mixérem), dokud se nevytvoří hustější mýdlová hmota (hustota cca krupičné kaše). Na závěr poté přidáme a pečlivě vmícháme výživnou složku - panenský olivový olej. Hmotu poté nalijeme do mýdlových forem a necháme cca 24 v teple tuhnout. Další den krájíme a optimálně 1 měsíc necháváme zrát na dřevěných roštech. Poté už se můžeme vlastnoručně vyrobeným mýdlem směle namydlit :-)

 

Poznámka:

Doporučujeme si před samotnou výrobou zprvu důkladně prostudovat tuto knihu či se alespoň seznámit s výrobou mýdel zde.

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nádobí na výrobu mýdla
Štěpánka
30.07.2016 21:19
mýdlový sliz
Marie
23.07.2015 14:17
proč mi mýdlo rychle tuhne
lucie trojkova
16.02.2015 21:46
vlastnosti mydiel
Monika
29.05.2014 21:49
img
Re: vlastnosti mydiel
Mydloteka
15.11.2014 19:23
Přírodní mýdlo vs. palmový olej = omyl!
Dana
28.05.2014 13:45
img
Re: Přírodní mýdlo vs. palmový olej
Mydloteka
15.11.2014 19:21
imgimg
Re: Re: Přírodní mýdlo vs. palm
Eva
12.12.2015 22:18
imgimgimg
Re: Re: Re: Přírodní mýdlo
Mýdlotéka
18.12.2015 14:19
Hlídací pes
Watch DOG


Informovat na e-mail při změně:


       když cena klesne pod

        když produkt bude na skladě


Zadejte Váš e-mail: