Úvod » POTŘEBY PRO VÝROBU MÝDEL » Kakaové máslo bio nerafinované
Kakaové máslo je certifikované BIO, zcela přírodní a bez chemikálií. Jedná se o čistý tuk z kakaových bobů, které pocházejí přímo ze stromu kakaovníku. Kakaové máslo je vytvořeno pomocí speciálního drcení kakaových bobů při nízké teplotě, která zajišťuje zachování životně důležitých enzymů a živin. Kakaové máslo je i surovinou k výrobě bílé čokolády.
Má jemné aroma a chuť podobné čokoládě a často se používá jako složka do produktů péče o tělo jako například do mýdel a sprchových gelů a zvláště do receptů na superpotraviny, přírodních čokolád, těst na přípravu pečiva a cukroví atd.
Čokoláda je jedním z nejoblíbenějších pokrmů na světě. Přesto většina lidí nikdy neokusila kakaové boby, ze kterých čokoláda pochází! Kakaovník je ovoce, které roste v tropech, botanicky se řadí k ořechům a chutná jako hořká čokoláda.
Kakaové boby jsou nabité antioxidanty, vitamíny a minerály. Jsou z kontrolovaného ekologického zemědělství a neobsahují lepek. Kakao obsahuje antioxidanty a neurotransmitery a představuje výborný prostředek, jak dodat tělu energii, dobrou náladu, jasnou mysl a podpořit zdravý životní styl. S plnou chutí a bohatým aroma jsou ideální do koktejlů, dezertů a čokoládových snacků. Kakaové boby nejsou pražené, takže jsou v nich zachovány všechny zdraví prospěšné látky.
Kakaové boby obsahují:
Hořčík – zvyšuje vitalitu srdečního svalu, snižuje krevní tlak a podporuje činnost srdce.
Velké množství antioxidantů (flavonoidů) - konkrétně více než borůvky, červené víno a černý čaj a až čtyřikrát více než zelený čaj. Antioxidanty v kakau chrání tělo proti stárnutí a obsahují i látky, které vyvolávají euforii a dobrou náladu (endorfiny jako při podání dobrého výkonu, fenyletylamin jako při zamilovanosti a anandamin jako afrodiziakum a chemikálie štěstí způsobující blaženost a uvolnění). Náladu zase zvyšuje fenyletylamin, který je kromě kakaa obsažen v přirozené formě i v modrozelené řase. Podle článku v New York Times obsahují kakaové boby na 100 g své váhy 10 g antioxidantů, což je více, než jakákoli jiná potravina.
Kakao kromě antioxidantů a hořčíku obsahuje také velké množství železa. Produkty ze syrového kakaa jsou zdrojem betakarotenů, bílkovin, Omega 3 kyselin, vápníku, zinku, železa, mědi, draslíku, síry a stres uvolňujícího hořčíku. Kakao je skvělým zdrojem serotoninu, dopaminu a fenyletylaminu, což jsou neurotransmitery, které zmírňují deprese a naopak podporují dobrou náladu, euforii, blaženost a uvolnění. Vitamín B posiluje činnost mozku.
Použití:
Kakaové máslo lze použít jak při pečení, tak do různých dezertů, čokolád, koktejlů, zmrzlin. Kakaové máslo je tou nejlepší výživou a ochranou kůže proti UV záření. Poskytuje okamžitou euforii smyslům díky kakaově sladkému aroma. Doporučujeme jej používat na pokožku po každém osprchování. Kakaové máslo lze použít i jako masážní olej.
Rozpouští se až při vyšší teplotě, proto je při běžných teplotách tuhé. Na rozpuštění doporučujeme máslo nakrájet na malé kousky, dát je do skleněné misky a tu vložit do mísy s horkou vodou.
Složení: certifikované BIO nerafinované kakaové máslo
Skladování: Skladujte na suchém místě. Syrové bio kakao máslo má vysokou stabilitu a dlouhou trvanlivost.
Hmotnost: 100 g