Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

Provoz na konci roku


Všechny objednávky budou do vánoc expedovány.


Poslední balíčky odesíláme v pátek 21. prosince, ale obdržíte je až po vánocích.


Dovolenou máme od                 22. prosince do 2. ledna.



Úvod »LITERATURA A RECEPTY» RECEPT: Malinovo-vanilkové mýdlo


        

RECEPT: Malinovo-vanilkové mýdlo

skladem

 

Dostupnost: IHNED
Hlídací pes:
Hlídací pes

 

Malinovo-vanilkové mýdlo je určené zejména pro všechny "mýdlové fajnšmekry", ale také pro všechny ty, kteří si chtějí dopřát pravé a nefalšované gurmánské hody i při koupání či sprše. Mýdlo díky účinkům bambuckého másla pokožku skvěle hydratuje a zanechává ji hebkou a vláčnou. Díky přidanému mandlovému a makovému oleji je pak pokožka také dokonale regenerována a zklidněna. Mýdlo je parfémováno přírodním éterickým olejem z vanilky a přírodním extraktem z malin, má tak výrazné povznášející a antidepresivní účinky. Probouzí také smyslnost či kreativitu a zlepšuje náladu.


Recept

(cca na 10 - 12 kousků á 100 g):


- 400 g olivového oleje

- 310 g kokosového oleje

- 210 g palmového oleje

- 50 g ricinového oleje

- 30 g bambuckého másla

- 380 g/ml destilované vody

- 138 g hydroxidu sodného (NAOH) při 10 % přetučnění

- 2 ml extraktu z grepového jádra (není zcela nutný)

- výživná složka: 5 ml panenský makový olej, 5 ml mandlový olej

- barvivo: červená paprika (cca 1 polévková lžíce)

- vůně: éterický olej vanilka, bio přírodní malinový extrakt



Postup:

Je třeba si rozdělit suroviny na olejovou fázi a vodní fázi. Oleje či spíše tuky rozpustíme (pozor: nezahřívat příliš, stačí teplota pro rozpuštění). Do olejového fáze můžeme přidat extrakt z grepového jádra. Poté si připravíme vodní fázi smícháním NAOH a destilované vody (pozor: NAOH sypeme do vody). Obě fáze smícháme za teploty cca 30 stupňů Celsia a mícháme (např. tyčovým mixérem), dokud se nevytvoří hustější mýdlová hmota (hustota cca krupičné kaše). Na závěr přidáme a pečlivě vmícháme všechny výživné složky a éterické oleje. Hmotu poté nalijeme do mýdlových forem a necháme cca 24 v teple tuhnout. Další den krájíme a optimálně 1 měsíc necháváme zrát na dřevěných roštech. Poté už se můžeme vlastnoručně vyrobeným mýdlem směle namydlit :-)

 

Poznámka:

Doporučujeme si před samotnou výrobou zprvu důkladně prostudovat tuto knihu či se alespoň seznámit s výrobou mýdel zde.

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

nákladovost
Lenka
06.05.2015 11:56
Hlídací pes
Watch DOG


Informovat na e-mail při změně:


       když cena klesne pod

        když produkt bude na skladě


Zadejte Váš e-mail: